Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Marko Vešligaj imenovan je u tri važna Odbora Europskog parlamenta

Marko Vešligaj imenovan je u tri važna Odbora Europskog parlamenta

Novi zastupnik u Europskom parlamentu radit će na ruralnom razvoju, boljem položaju poljoprivrednika, sprječavanju nasilja nad ženama te prekograničnoj suradnji

Marko Vešligaj, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u rujnu imenovan je u tri odbora Europskog parlamenta: Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbor za prava žena i rodnu ravnopravnost i Odbor za vanjske poslove.

'Drago mi je da sam dobio priliku raditi u tri vrlo važna odbora, a osobiti fokus bit će mi na Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj. U prvom redu jer je to bio i dosad fokus moje politike, a i s obzirom na to da u Bruxellesu postoji veliki interes za Hrvatsku i naše poljoprivrednike te naše ruralne sredine. Svjesni smo činjenice da nam poljoprivredna proizvodnja konstantno pada i moramo naći način za stimulirati naše poljoprivrednike i osigurati da sredstva EU-a potiču rast i razvoj kao i doprinose produktivnosti', rekao je Vešligaj, 

Dodao je kako planira raditi na revitalizaciji naših ruralnih sredina i jedna od ideja je da osiguramo konkretna financijska sredstva za vraćanje života u ta područja.

'Primjerice, specijalizirani stambeni fondovi kojima bi zadržali i privukli ljude u manjim mjestima ili neka vrsta fonda solidarnosti kroz koji bi jamčili financijsku pomoć ruralnim lokalnim i regionalnim jedinicama u slučaju elementarnih nepogoda. Tu je i pitanje ruralne infrastrukture, ali i vrtića, dodatnih sadržaja za mlade i slično', kazao je.

Vešligaj će u Odboru za prava žena i rodnu ravnopravnost raditi i dalje na okvirima suzbijanja nasilja nad ženama, diskriminacije i seksizma. Vešligaj naglašava kako i kao gradonačelnik Pregrade već dulje vrijeme pokušava učiniti sve u svojoj moći kako bi se suzbilo nasilje nad ženama. 

'Među prvim gradovima smo u Europskoj uniji koji su usvojili europsku rezoluciju 'Sigurno mjesto za žene' gdje na lokalnoj i regionalnoj razini nastojimo osigurati da gradovi i županije budu sigurna mjesta, slobodna od nasilja i uznemiravanja za sve žene i djevojčice. U tom smjeru planiram nastaviti dalje i kao zastupnik u Parlamentu, a pomno ću pratiti i proces implementacije nove europske Direktive o suzbijanju nasilja nad ženama', dodao je.

U Odboru za vanjske poslove radit će na pitanjima prekogranične suradnje o kojoj je mnogo govorio u kampanji te zajedničke europske vanjske politike. Zajednički nazivnik rada u svim odborima bit će suradnja sa stručnjacima, udrugama i građanima iz Hrvatske.

'Svjestan sam odgovornosti novog posla kao i činjenice da dolazim umjesto dragog kolege Freda Matića koji je uistinu pokazao kako se boriti za hrvatske interese u Europi. Dostupan sam i dalje građanima, kao što sam to uvijek i bio, te očekujem da ću u suradnji s njima najbolje zastupati nacionalne interese', zaključio je Marko Vešligaj.

Vaša reakcija na temu