Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay MASOVNA GROBNICA U UKRAJINI Dio ubijenih imao ruke vezane na leđima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

MASOVNA GROBNICA U UKRAJINI Dio ubijenih imao ruke vezane na leđima

Češka pozvala na osnivanje 'posebnog međunarodnog suda'

Češka, koja trenutno predsjeda EU-om, pozvala je na osnivanje 'posebnog međunarodnog suda' nakon što je otkrivena masovna grobnica u Izjumu, nedavno oslobođenom gradu u sjeveroistočnoj Ukrajini, piše Index.

Više od 440 tijela otkrili su ukrajinski dužnosnici, a neki su pronađeni s rukama vezanim na leđima. 

U nizu tvitova Jan Lipavský, češki ministar vanjskih poslova, napisao je: 'Rusija je iza sebe ostavila masovne grobnice stotina ubijenih i mučenih ljudi u području Izjuma. U 21. stoljeću ovakvi napadi na civilno stanovništvo su nezamislivi i gnusni. Ne smijemo ga zanemariti.'

'Zalažemo se za kažnjavanje svih ratnih zločinaca. Pozivam na brzu uspostavu posebnog međunarodnog suda koji će procesuirati zločine', naveo je Lipavský.

Vaša reakcija na temu