Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom: 'Nemojte se gušiti vlastitom slinom u rusofobiji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom: 'Nemojte se gušiti vlastitom slinom u rusofobiji'

'Europljani cvile svojim tankim glasovima'

Drugi čovjek ruskog vijeća za sigurnost i bivši predsjednik Dmitrij Medved zaprijetio je katastrofalnim scenarijem.

- Ubacivanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusija umjesto rata preko Ukrajine koji one vode.

Takav sukob uvijek ima rizik da se pretvori u potpuni nuklearni rat. Ovo bi bio katastrofalan scenarij za sve - napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi TASS.

Ustvrdio je da je 'cinizam Zapada sve očitiji'. 

- Oni se svim silama trude na dnevni red staviti tezu da Moskva navodno plaši svijet nuklearnim sukobom. Čak je i Trump to gurao. Istina, naravno, samo u inat Biddenu. I naravno, i Europljani cvile sa svojim tankim glasovima - napisao je Medvedev, prenosi Index.

Govoreći o posljedicama nuklearnog rata, Medvedev je pozvao je Zapad 'da ne laže sebe i druge'.

- Samo treba razmišljati o mogućim posljedicama svojih postupaka. I nemojte se gušiti vlastitom slinom u rusofobiji - zaključio je.

Vaša reakcija na temu