Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Ministar Grlić Radman razgovarao s libanonskim ministrom Wehbeom

Ministar Grlić Radman razgovarao s libanonskim ministrom Wehbeom

Uputili smo 100 tisuća eura financijske i 20 tisuća eura pomoći u medicinskoj opremi

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je telefonski razgovor s ministrom vanjskih poslova Libanona Charbelom Wehbeom.

Ministar Grlić Radman je u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i u osobno ime ministru Wehbeu, libanonskom narodu, kao i obiteljima žrtava izrazio najdublju sućut povodom tragičnog događaja razorne eksplozije u Bejrutu te iskazao nadu u brzi oporavak svih nastradalih osoba. Naglasio je, također, da je hrvatski narod solidaran s Libanonom i svim njegovim građanima.

Ministar je istaknuo da je Vlada RH donijela odluku o upućivanju žurne humanitarne pomoći u obliku zaštitne medicinske opreme i financijske pomoći Libanonu za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta. Ministar je naglasio da će se Hrvatska zalagati za dodatne napore u ublažavanju posljedica tragedije.

Libanonski ministar je izrazio zahvalnost hrvatskom kolegi i prenio kako je libanonska Vlada usredotočena na traganje za nestalima, odnosno preživjelima. Istaknuo je da izrazito cijeni hrvatsku pomoć, te iskazao i solidarnost za saniranje posljedica potresa koji je pretrpio hrvatski glavni grad Zagreb.

Podsjetimo, Vlada RH je jučer na telefonskoj sjednici donijela odluku o upućivanju medicinske opreme u vidu jednokratnih odijela, lateks rukavica i kirurških sterilnih rukavica u vrijednosti od oko 20.000,00 eura, tj. oko 150,000.00 kn, kao i financijske pomoći u vrijednosti od 100.000,00 eura, tj. 750.000,00 kn.

Vaša reakcija na temu