Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ministar iz Kirgistana popio otrovnu biljku, kaže da liječi protiv korona virusa

Ministar iz Kirgistana popio otrovnu biljku, kaže da liječi protiv korona virusa

'Vraćamo se u Srednji vijek', poručila je zdravstvena djelatnica

Ministar zdravstva u Kirgistanu, Alimkadir Beišenalijev, objavio je kako će se pripravak od korijena endemske biljke koji sadrži potencijalno smrtonosne otrove, koristiti u liječenju bolesti izazvane korona virusom.

Kako prenosi Jutarnji, ministar je pripravak popio na online brifingu kako bi demonstrirao da je siguran. 

- Oni s blagim simptomima oporavit će se za dan, a oni s težim oblikom bolesti za tri do četiri - ustvrdio je.

- Predsjednik Sadir Džaparov osobno je dao liječnicima recept koji je dobio od oca i oni ga već koriste - dodao je ministar zdravstva.

Not Bermet Bariktabasova, zdravstvena stručnjakinja i bivša savjetnica ministarstva zdravstva opisuje tu biljku kao jednu od najotrovnijih u Kazahstanu. Riječ je o otrovnoj biljci iz porodice žabljaka Aconitum soongaricum.

- Čak i u najmanjim dozama, ekstrakt ima snažan negativni učinak na tijelo i osoba može brzo umrijeti - rekla je ona i dodala: 'Vraćamo se u Srednji vijek'.

U Kirgistanu je zabilježeno više od 90.000 oboljelih od koronavirusne bolesti i više od 1500 umrlih.

Vaša reakcija na temu