Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay MINISTAR OBRANE TVRDI 'Ukrajina je sada najminiranija zemlja na svijetu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

MINISTAR OBRANE TVRDI 'Ukrajina je sada najminiranija zemlja na svijetu'

Mole Zapad za pomoć

Ukrajina je sada zemlja s najviše postavljenih mina na svijetu, a vojnici na nekim mjestima na svakom kvadratnom metru iskopaju pet mina, rekao je Oleksij Reznikov, ukrajinski ministar obrane. Dodao je kako zemlji kronično nedostaje ljudstva i opreme za razminiravanje te zamolio Zapad za pomoć.

Reznikov je za Guardian kazao da ukrajinske snage mogu prijeći golema minska polja, ali da je od ključne važnosti da saveznici prošire i ubrzaju obuku. 

'Danas je Ukrajina najminiranija zemlja na svijetu. Imamo stotine kilometara minskih polja, s milijunima eksplozivnih naprava. Na nekim dijelovima bojišnice je i do pet mina po kvadratnom metru', rekao je. 

'Ruska minska polja su ozbiljna prepreka za naše trupe, ali ne i nepremostiva. Imamo vješte stručnjake i modernu opremu, ali ih je premalo za front koji se proteže stotinama kilometara na istoku i jugu Ukrajine', dodao je. 

Neke od mina postavile su ukrajinske snage kako bi zaštitile vlastite obrambene linije, ali je za većinu minskih polja odgovorna ruska vojska, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu