Foto: MUP MLADIĆI IZ HRVATSKE U AUSTRIJI Nakon konzumacije čarobnih gljiva jedan zadavljen, dvojica uhićena

MLADIĆI IZ HRVATSKE U AUSTRIJI Nakon konzumacije čarobnih gljiva jedan zadavljen, dvojica uhićena

Od prije nisu poznati policiji

U utorak navečer, 7. rujna, trojica muškaraca u dobi od 21, 22 i 23 godine, svi iz Hrvatske, održali su zabavu u stanu u Villachu u Austriji. No, prema pisanju austrijskih medija, zabava je završila kobno za 22-godišnjaka. Naime, u srijedu je 21-godišnjak priznao da je zadavio drugog mladića.

Kako piše Orf, a prenosi Fenix, trojica mladića konzumirali su gljive - poznate i kao čarobne gljive - koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin. Toksikološki pregled trebao bi pokazati jesu li se konzumirale i druge droge.

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se 22-godišnjak počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ga je smiriti te je očito to napravio tako jako da ga je zadavio.

Kako je rekao Markus Kitz, glasnogovornik Državnog odvjetništva u odgovoru na upit APA -e, smrt tog čovjeka od gušenja uzrokovana je 'gušenjem vrata rukama ili šakama'. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim. No čak ni liječnik hitne pomoći više nije mogao spasiti žrtvu.

Kitz je u ponedjeljak rekao da mladići od prije nisu poznati policiji. Mladići u dobi od 21 i 23 godine, uhićeni su u ponedjeljak po nalogu javnog tužitelja. Detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan za četiri do šest tjedana, kao i toksikološki izvještaj.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(109585, "");
Pregledaj komentare
29