Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot NAKON PREMLAĆIVANJA MLADIĆA U MOSTARU: Federalna uprava policije ispitala policajce

NAKON PREMLAĆIVANJA MLADIĆA U MOSTARU: Federalna uprava policije ispitala policajce

Tereti ih se za zlostavljanje u službi

Dvojicu policijskih službenika, koji su prije deset dana pretukli mladića u središtu Mostara, ispitali su danas pripadnici Federalne uprave policije, javlja Radio Sarajevo.

Tužiteljstvo HNK ih tereti za zlostavljanje u službi, zbog čega mogu biti osuđeni na pet godina zatvora.

Policijski djelatnici Armin Vrače i Jusuf Penava dali su iskaz u prostorijama Federalne uprave policije.

Kantonalni tužilac Spomenko Jukić potvrdio je medijima da je formirao kazneni predmet zbog policijskog nasilja te da uskoro očekuje izvješće Federalne uprave policije, nakon čega će odlučiti o poduzimanju daljnjih koraka.

'Izvješće još nije dostavljeno jer se očekuju još određeni podaci. Očekujem da će policijsko izvješće biti uskoro dostavljeno', rekao je Jukić.

Nakon toga će, kako piše pogled.ba, biti saslušani policajci.

Njima se na teret stavlja kazneno djelo zlostavljanja u službi zbog čega, ako budu osuđeni mogu dobiti zatvorsku kaznu od tri mjeseca do pet zatvora.

Napomenimo i da su obojica suspendirani nakon što je objavljen video na kojem tuku Slavena Blaževića u središtu Mostara.

Vaša reakcija na temu