Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NAKON VIŠE OD GODINU I POL Ukrajinski vojnici spašeni iz okupiranih regija
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NAKON VIŠE OD GODINU I POL Ukrajinski vojnici spašeni iz okupiranih regija

Obavljena specijalna operacija

Dva ukrajinska vojnika spašena su u specijalnoj operaciji nakon što su proveli više od godinu i pol skrivajući se u regijama Ukrajine pod ruskom okupacijom, priopćila je mornarica. Ukrajinska mornarica, oružane snage i ministarstvo obrane vratili su padobrance kući nakon što su primili izvješća da žive pod ruskom okupacijom od početka rata, prenosi Index.

Oni su 'ozbiljno ozlijeđeni' dok su se borili protiv moskovskih trupa i nisu se mogli 'sami izvući', navodi se u objavi na Facebooku. 'Sve to vrijeme su se ilegalno i uspješno skrivali, zahvaljujući mještanima', dodaje se.

'Odlučeno je da se provede specijalna operacija spašavanja i evakuacije pripadnika vojske, čija je priprema i provedba povjerena specijalnoj jedinici Navy Angels. Zahvaljujući zajedničkim naporima, neki dan su na područje pod kontrolom Ukrajine izvedena dvojica vojnika koji su bili na okupiranom području više od godinu i pol dana', objavljeno je.

Vaša reakcija na temu