Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash NAMJERNI MASAKR? Rusija negira smaknuće velikog broja civila na ulicama Buče
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NAMJERNI MASAKR? Rusija negira smaknuće velikog broja civila na ulicama Buče

Lavrov tvrdi da je to 'namješteno'

Iz dana u dan pristižu dokazi da se u Kijevu vrše ratni zločini nad civilima. 

Iz Buče tako stižu informacije da je nađen veliki broj smaknutih civila te je Ukrajina optužila Ruse za tzv. 'namjerni masakr' nakon pronađenih 20 mrtvih civila na ulicama Buče.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov tvrdi da je to 'namješteno' te da se dogodilo nekoliko dana nakon povlačenja ruskih snaga, piše TASS.

'Kategorički odbacujemo sve navode', rekao je novinarima Dmitri Peskov, glasnogovornik Vladimira Putina

Tvrdi da su ruski stručnjaci identificirali znakove lažnih snimki, prenosi RTL

S tim se ne slaže Michael Clarke, analitičar za obranu. 

'Prvo niječu sve. Potom pokušaju zamutiti vodu, stvaraju sadržaje na društvenim mrežama koji sugeriraju kako je sve to jako komplicirano i kako se u to vrijeme svašta događalo te kako nema jednostavnih odgovora. Nekoliko godina kasnije sve priznaju i kažu da, da, napravili smo to, ali vi na Zapadu radite iste stvari', rekao je za Sky News

Vaša reakcija na temu