Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter Screenshot NAPAD NA KRIMSKI MOST Iza svega stoje ukrajinske specijalne službe
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NAPAD NA KRIMSKI MOST Iza svega stoje ukrajinske specijalne službe

'Sve ilegalno mora biti uništeno, a sve ukradeno mora biti vraćeno'

Dužnosnik ukrajinske vlade koji je želio ostati anoniman, rekao je za Washington Post da iza napada na Krimski most stoje ukrajinske specijalne službe, prenosi Index.

Ukrajinski portal Pravda prvi je izvijestio o navodnoj ulozi ukrajinske vlade u eksploziji te citirala neidentificiranog dužnosnika koji je rekao da je u eksploziju na mostu umiješana ukrajinska obavještajna služba, SBU.

Najmanje troje ljudi poginulo je u eksploziji kamiona na mostu koji spaja Krim i Rusiju, objavilo je rusko istražiteljsko vijeće. 

'Vjeruje se da su to putnici automobila koji je bio pored kamiona koji je eksplodirao. Tijela dvoje žrtava, muškarca i žene, već su izvađena iz vode i njihovi se identiteti utvrđuju', priopćilo je vijeće. 

Istražitelji su utvrdili i detalje o kamionu i njegovom vlasniku. Vozilo je registrirano u južnoj ruskoj regiji Krasnodaru te se traga za podacima o vlasniku. 

Rusija je osposobila jednu traku mosta za promet pa će se promet na Krim i s njega odvijati naizmjenično, no mostom neće moći prolaziti teretna vozila, kao ni vlakovi.

Riječ je o mostu koji povezuje Rusiju s okupiranim ukrajinskim poluotokom Krimom.

Mihajlo Podljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog jutros se oglasio o eksploziji mosta. Podoljak je napisao da je to 'početak', ali nije napisao da je Ukrajina izravno odgovorna za eksploziju na Krimskom mostu.

'Ovo je početak. Sve ilegalno mora biti uništeno, a sve ukradeno mora biti vraćeno Ukrajini. Sve što je Rusija okupirala mora biti protjerano', napisao je Podoljak na Twitteru.

Vaša reakcija na temu