Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Nastavljaju se pregovori, Lavrov objavio što je sada 'na stolu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Nastavljaju se pregovori, Lavrov objavio što je sada 'na stolu'

'Ima fundamentalnih neslaganja'

Stavovi Rusije i Ukrajine u mirovnim pregovorima zvuče realnije, ali je potrebno još vremena, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u svom kasnovečernjem obraćanju naciji, javlja N1.

'Sastanci se nastavljaju i, kako su mi rekli, zahtjevi već zvuče realnije. Ali potrebno je još neko vrijeme da se donesu odluke koje će biti u interesu Ukrajine', rekao je Zelenski u svom obraćanju.

Ranije je visoki ukrajinski dužnosnik Mihajlo Podoljak koji je član pregovaračkog tima rekao da su razgovori s Rusijom bili vrlo teški i da u njima ima fundamentalnih neslaganja, ali da ima mjesta za kompromis.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u utorak na konferenciji za novinare da se pregovori sada vode o 'neutralnom vojnom statusu Ukrajine, u kontekstu sigurnosnih jamstava za sve sudionike ovog procesa, kao i o demilitarizaciji Ukrajine', prenijela je ruska agencija Interfax.

Novi krug pregovora se očekuje danas.

Vaša reakcija na temu