Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NAVODNI PLAN 'Putin želi proglasiti pobjedu do jeseni'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NAVODNI PLAN 'Putin želi proglasiti pobjedu do jeseni'

'Planira ponovno napasti Kijev'

Rusija navodno razmišlja o drugom napadu na ukrajinski glavni grad Kijev. Meduza, nezavisna ruska informativna web stranica, objavila je kako 'u Moskvi postoje obnovljene nade da može pobijediti u ratu u Ukrajini'. 

Administracija Vladimira Putina počinje misliti da može izvojevati potpunu pobjedu do kraja godine, najvjerojatnije do jeseni, izvijestili su izvori Meduze.

Meduza za svoje izvore navodi da su dva 'bliska Kremlju'. Za trećeg tvrdi da je 'unutar same Putinove administracije'.

Postoje 'minimalni i maksimalni' pragovi za proglašenje uspješne i završene 'specijalne vojne operacije', navodi Meduza.

Minimum je, prema pisanju te stranice, navodno zauzimanje istočne regije Donbasa. Maksimalni cilj je zauzimanje Kijeva. Raniji napad na glavni grad nije uspio, što je dovelo do fokusiranja na Donbas, prenosi Index.

Čini se da Moskva planira drugi pokušaj zauzimanja Kijeva. 

'Ruski vojni čelnici očito su se pomirili s činjenicom da se glavni grad Ukrajine ne može 'zarobiti uz malo krvoprolića', što znači da bi za svaku drugu ofenzivu bilo potrebno više vojnika', piše Meduza.

Vaša reakcija na temu