Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot: YouTube NESREĆA INDIJSKOG ZRAKOPLOVA Boeing izletio s piste, 16 mrtvih

NESREĆA INDIJSKOG ZRAKOPLOVA Boeing izletio s piste, 16 mrtvih

Avion se prepolovio, poginula su oba pilota

Zrakoplov Boeing 737-800 avioprijevoznika Air India Express na letu IX-1134 iz Dubaija prepolovio se nakon slijetanja u zračnu luku Kozhikode Calicut u Indiji. Boeing je izletio s piste, sjurio se niz padinu i završio u polju. Nesreća se dogodila u 19.40 po lokalnom vremenu. Šesnaest je mrtvih, uključujući dvojicu pilota, na desetke je ozlijeđenih.

Radilo se o repatrijacijskom letu. U zrakoplovu je bilo 184 putnika i šest članova posade. Putnici su indijski državljani koji su zbog krize s Covidom-19 ostali u inozemstvu.

O uzrocima nesreće još se nagađa. Vremenski uvjeti i vidljivost bili su loši. Šire područje pogodila je oluja. Pretpostavlja se da je brzina slijetanja bila previsoka.

Air India Express organizirala je informacijski centar za obitelji i prijatelje putnika.

Vaša reakcija na temu