Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NIJE VIĐEN DVA TJEDNA Putin smijenio vrhovnog vojnog zapovjednika?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NIJE VIĐEN DVA TJEDNA Putin smijenio vrhovnog vojnog zapovjednika?

Nije to prvi slučaj smjenjivanja najbližih suradnika

Glavni ruski zapovjednik u Ukrajini general Aleksandr Dvornikov već dva tjedna nije viđen i možda će biti smijenjen s te pozicije, tvrde dužnosnici. Inače, on je optuženi ratni zločinac kojeg je Vladimir Putin u travnju angažirao da vodi njegovu vojsku, piše Daily Mail.

No, to nije prvi slučaj smjenjivanja najbližih Putinovih suradnika. Prije Dvornikova, s pozicije zapovjednika crnomorske flote smijenjen je Igor Osipov, a titulu general-pukovnika prve gardijske tenkovske armije izgubio je Segej Kiselu, i to zbog propusta na bojištu.

Također se vjeruje da je nestao i general Valerij Gerasimov, načelnik ruskog Glavnog stožera, a Ukrajina je rekla da je suspendiran dok Putin odlučuje o njegovoj sudbini, prenosi Dnevnik.hr

Vaša reakcija na temu