Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Njemački kancelar upozorio Putina: Nemoj to učiniti
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Njemački kancelar upozorio Putina: Nemoj to učiniti

'Unija radi na daljnjim sankcijama'

'Bilo kakva ruska upotreba kemijskog ili biološkog oružja u Ukrajini bila bi kršenje svih pravila, svih sporazuma i svih postojećih konvencija', rekao je njemački kancelar Olaf Scholz nakon izvanrednog sastanka G7 u Bruxellesu. 'Možemo samo reći: Nemoj to učiniti', upozorio je Putina.

Scholz je odlučno odbacio ruske navode da je Ukrajina razvijala kemijsko ili biološko oružje. Odbio je i zahtjev ruskog predsjednika Vladimira Putina da 'neprijateljske' zemlje počnu plaćati ruski plin u rubljama.

'Valuta plaćanja je dio ugovora i to je ono što vrijedi. Uglavnom piše u eurima ili dolarima', rekao je Scholz u Bruxellesu.

Priznao je da je embargo na naftu i plin izostavljen iz zapadnih sankcija Rusiji, ali je rekao da je to učinjeno namjerno. 'Bila je to vrlo svjesna odluka. Unija radi na daljnjim sankcijama', rekao je Scholz, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu