Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NOVA ANALIZA BRITANSKIH OBAVJEŠTAJACA: Ruski zrakoplovi su još uvijek ranjivi
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NOVA ANALIZA BRITANSKIH OBAVJEŠTAJACA: Ruski zrakoplovi su još uvijek ranjivi

'Ukrajina i dalje predstavlja značajan izazov ruskim zračnim i raketnim operacijama'

Vojni obavještajci britanskog ministarstva obrane objavili su posljednju analizu situacije u Ukrajini.

Navode da je tijekom proteklog tjedna došlo do koncentracije ruskih zračnih aktivnosti prema jugoistočnoj Ukrajini, vjerojatno zbog toga što je Rusija usredotočila svoje vojne operacije na to područje.

- Unatoč naporima Rusije da smanji sposobnost ukrajinske protuzračne obrane, Ukrajina i dalje predstavlja značajan izazov ruskim zračnim i raketnim operacijama. 

Kao rezultat toga, ruski zrakoplovi su još uvijek ranjivi na sustave protuzračne obrane kratkog i srednjeg dometa.

Nesposobnost Rusije da pronađe i uništi sustave protuzračne obrane ozbiljno je ometala njihove napore da steknu široku kontrolu nad zračnim prostorom, što je zauzvrat značajno utjecalo na njihovu sposobnost da podrže napredovanje svojih kopnenih snaga na brojnim frontama', stoji u analizi, javlja N1.

Vaša reakcija na temu