Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Obavještajci otkrili koji je glavni cilj Rusa
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Obavještajci otkrili koji je glavni cilj Rusa

'Operativni tempo i brzina napredovanja vjerojatno biti vrlo spori'

Rusija se borila da održi učinkovitu ofenzivnu borbenu moć i problem vjerojatno postaje sve akutniji, prema britanskoj vojnoj obavještajnoj službi.

'Osim što se suočavaju s ozbiljnim nedostatkom ljudstva, ruski planeri suočavaju se s dilemom između raspoređivanja pričuva u Donbas ili obrane od ukrajinskih protunapada u jugozapadnom sektoru Herson', stoji u izvješću.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva dodalo je da je trenutni politički cilj Rusije zauzeti cijeli Donjeck i iako bi njezine snage još mogle ostvariti daljnje teritorijalne dobitke, njihov će 'operativni tempo i brzina napredovanja vjerojatno biti vrlo spori'.

'Rusija nastavlja angažirati nominalno šest odvojenih vojski u svojoj ofenzivi u Donbasu. U punoj snazi, prije invazije, te su formacije bile uspostavljene za oko 150.000 ljudi', stoji u najnovijem izvješću, javlja N1.

Vaša reakcija na temu