Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Facebook OBRAĆANJE ZELENSKOG 'Rat mora biti gotov prije zime'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

OBRAĆANJE ZELENSKOG 'Rat mora biti gotov prije zime'

Tražio je od članica G7 da se maksimalno potrude

Volodimir Zelenski obratio se tijekom dana čelnicima država članica G7. Kako javlja BBC, rekao je kako rat mora biti gotov prije zime.

Smatra kako će zima uvelike otežati uvjete u kojima se njihova vojska brani. Shodno tome tražio je od čelnika da se maksimalno potrude da rat završi do kraja godine.

Dakako, zatražio je i strože sankcije prema Rusiji, ali i opet zamolio za protuzračne sigurnosne sustave, za pomoć u rekonstrukciji države i izvoz žitarica. Naposljetku, tražio je i sigurnosne garancije, prenosi RTL

Čelnici Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Država okupili su se u nedjelju u bavarskom ljetovalištu - dvorcu Elmau - s ciljem da zajedno pojačaju pritisak na Rusiju kako bi povukla svoje trupe iz Ukrajine te da ublaže negativne posljedice rata.

Vaša reakcija na temu