Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash OBRAT U AUSTRIJI: 'Zatvaranje za necijepljene više nema smisla...'

OBRAT U AUSTRIJI: 'Zatvaranje za necijepljene više nema smisla...'

Ublažavanje stupa na snagu od ponedjeljka

Austrijski zdravstveni stručnjaci procijenili su da zaraza omikronom nema toliko izražen utjecaj na bolničke kapacitete koliko se u početku strahovalo. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije također smatraju da zatvaranje više nema smisla.

Austrija od idućeg ponedjeljka ukida lockdown za necijepljene, objavljeno je u srijedu.

Tako su odlučile federalne vlasti nakon procjene zdravstvenih stručnjaka, prema kojima je broj hospitaliziranih stabilan. Također, eksperti smatraju da zaraza omikronom ne utječe bitno na bolničke kapacitete, kao što se u početku očekivalo, navodi Kronen Zeitung.

Ublažavanje mjera najavili su u srijedu kancelar Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein, i to baš na dan kad Austrija bilježi rekordne brojke zaraženih. 

Vlasti smatraju da mjere u odnosu na necijepljene ipak treba ublažiti jer spadaju u jedne od najstrožih u Europi, pa i u svijetu. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije smatraju da zatvaranje više nema smisla, javlja Dnevnik.hr.

- Ne čekajte da cijepljenje postane obavezno, cijepite se sami - pozvao je kancelar milijun i pol necijepljenih Austrijanaca te naglasio da je ipak još uvijek potreban oprez.

Vaša reakcija na temu