Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay OGLASILI SE KINEZI: Kina nikada neće napasti Ukrajinu, ali o pomoći Rusima ne žele govoriti
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

OGLASILI SE KINEZI: Kina nikada neće napasti Ukrajinu, ali o pomoći Rusima ne žele govoriti

Tvrde kako nisu znali da je na pomolu kriza

Kina je podržala primjedbe svog veleposlanika u Ukrajini nakon što je kineski diplomat obećao političku i gospodarsku potporu Pekinga u ratom razorenoj zemlji, prenosi CNN. 

'Kina apsolutno podržava primjedbe koje je iznio veleposlanik', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian na redovnom brifingu za novinare. 

'Kina podržava sve napore koji doprinose ublažavanju situacije u Ukrajini i političkom rješenju. Kina je spremna učiniti svoj dio za prevladavanje humanitarne krize', dodao je.

Zhao je odbio reći znači li potpora Pekinga da Kina neće ponuditi oružje ili drugu vrstu pomoći Rusiji tijekom invazije na Ukrajinu.

'To je vaša vlastita interpretacija. Kina je davala višestruke izjave. Nema razloga da napravite takve zaključke', rekao je odgovarajući na pitanje o toj temi. 

Podsjetimo, Fan Xianrong, kineski veleposlanik u Ukrajini, obećao je potporu Pekinga i pohvalio ukrajinski narod na sastanku u Lavovu u ponedjeljak. 

'Kina će uvijek biti snaga dobra za Ukrajinu, i ekonomski i politički. Kina nikad neće napasti Ukrajinu. Pomoći ćemo, posebice ekonomski', rekao je.

'U ovoj situaciji, koju sada imamo, mi ćemo se ponašati odgovorno. Vidjeli smo koliko je veliko jedinstvo ukrajinskog naroda, a to je i njihova snaga', rekao je Xianrong. 

Kineski veleposlanik u Americi Qin Gang u utorak je ponovio da Peking želi kraj sukoba u Ukrajini.

'Sukob između Rusije i Ukrajine ne donosi dobro Kini. Da je Kina znala za neposrednu krizu, pokušali bismo je spriječiti', rekao je Qin.

Vaša reakcija na temu