Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com OPSEŽAN POPIS Ukrajina objavila što im treba od vojne i tehnološke pomoći
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

OPSEŽAN POPIS Ukrajina objavila što im treba od vojne i tehnološke pomoći

Najveći su prioritet protuzračni sustavi

Ukrajinci su u srijedu sastavili opsežan popis u kojemu navode što im je potrebno od vojne i tehnološke pomoći. Popis je organiziran na temelju razina nužnosti, u rasponu od hitnih potreba do niskog prioriteta, rekla su dva upućena izvora.

Najveći su prioritet protuzračni sustavi uključujući S300 i rakete, protutenkovsko oružje, različite vrste topničkog streljiva, avione, oklopna vozila i helikoptere, javlja CNN

Popis također uključuje visokonapredne američke bespilotne letjelice kojima se može upravljati daljinski i raznijeti mete na velikim udaljenostima.

Osim naoružanja, ukrajinski zahtjevi također uključuju: radarske stanice, automatizirano upravljanje protuzračnim sustavima, radio aparate, medicinske komplete i pancire, prenosi N1

Jedna od ključnih stvari jesu i sigurni komunikacijsku sustave koje Rusi ne mogu nadzirati. Sjedinjene Američke Države su Ukrajini ranije pružale takvu vrstu komunikacijske tehnologije i spremne su pružiti još te potpore, rekli su dužnosnici.

Vaša reakcija na temu