Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Oštra reakcija hrvatskog ministarstva na protjerivanje diplomata: 'Odluka Srbije pogoršava odnose'

Oštra reakcija hrvatskog ministarstva na protjerivanje diplomata: 'Odluka Srbije pogoršava odnose'

'Zadržavamo pravo odgovoriti na ovaj potez u vrijeme i na način koji odaberemo'

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova izrazili su žaljenje zbog odluke Republike Srbije da prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera proglasi personom non grata

'U potpunosti odbacujemo osnovu za protjerivanje akreditiranog hrvatskog diplomata. Navedena odluka Republike Srbije predstavlja korak prema pogoršanju međusobnih odnosa kao i daljnjoj destabilizaciji osjetljivih regionalnih političko-sigurnosnih prilika u vrijeme kada je stabilnost na jugoistoku Europe od iznimne važnosti za cijelu Europu. 

Zabrinjava nas što protjerivanje hrvatskog diplomata predstavlja dodatni pritisak na djelatnike hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, koji se osobito manifestira u predizborno vrijeme u Republici Srbiji. S tim u vezi, izražavamo žaljenje što se anticipirana eskalacija odnosa od strane Republike Srbije u ovo vrijeme realizirala drastičnom odlukom o protjerivanju diplomata', stoji u priopćenju ministarstva.

Nadalje je istaknuto kako ono zadržava pravo odgovoriti na ovaj potez u vrijeme i na način koji odabere.

Vaša reakcija na temu