Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr PANIKA U RUSIJI Država ne može preživjeti bez zapadnih resursa
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PANIKA U RUSIJI Država ne može preživjeti bez zapadnih resursa

'Nećemo imati što voziti, s čega zvati'

Jučer je na ruskoj državnoj televiziji u emisiji 60 minuta, koju vodi par istaknutih Putinovih propagandista, Olga Skabejeva i zastupnik Dume Evgenij Popov, izbila žestoka rasprava nakon što se jedan od gostiju zalagao za potpunu ekonomsku izolaciju od Zapada. Popov, koji u općoj histeriji na ruskoj televiziji katkad zna zvučati kao glas razuma, potpuno je odbacio tu ideju te konstatirao da Rusija ne bi preživjela ni jedan dan bez zapadnih resursa, prenosi Index.

'Kažete da nacionaliziramo, da odmah uzmemo sve od Nijemaca?! Naši vlakovi će stati sutra. Na čemu ćemo se voziti? Nemamo ništa na što možemo voziti, moramo to prihvatiti. Naravno da je lako stati na oklopno vozilo i reći - hajmo nacionalizirati sve. A što ćemo voziti? Što ćemo koristiti za izradu mobitela? Što ćemo raditi?' vikao je Popov.

'Sve što imamo je zapadno'

Gosti su se pokušali ubaciti u njegov agresivni govor s protutezama, no Popov to nije dopuštao. Njegova supruga Skabejeva, inače oštra antizapadna retoričarka koja često s osmijehom na licu prijeti Zapadu nuklearnim oružjem, samo je promatrala raspravu.

'Oni koji su uzrokovali sve to? Hajdemo ih privesti pravdi? Pa hajdemo! No to neće napraviti nove vlakove, neće se pojaviti avioni, nemamo aviona za duge relacije. Da, sve što imamo je zapadno. Možemo nacionalizirati sve sada, a što ćemo raditi sljedeći dan? Jednostavno pitanje, nema odgovora', vikao je Popov.

Ranije ovog tjedna rusku ovisnost o Zapadu na vlastitom je primjeru pokazao ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Naime, Lavrov se na Baliju, gdje je prisustvovao G20 summitu, fotografirao u majici američkog umjetnika Jean-Michela Basquiata, s iPhoneom i Appleovim satom, izazvavši tako podsmjeh globalne javnosti.

Vaša reakcija na temu