Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube PAPA: Neka Svjetsko nogometno prvenstvo bude prilika za jačanje mira

PAPA: Neka Svjetsko nogometno prvenstvo bude prilika za jačanje mira

Uputio je pozdrav igračima, navijačima i gledateljima

Papa Franjo uputio je u srijedu, 23. studenoga pozdrav igračima, navijačjima i gledateljima koji prate Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru te podsjetio kako se u subotu obilježava genocid Holodomora u Ukrajini.

'Pozdravljam igrače, navijače i gledatelje koji sa svih kontinenata prate Svjetsko nogometno prvenstvo koje se igra u Katru. Neka ovaj važan događaj bude prilika za susrete i slogu među narodima, jačajući bratstvo i mir među narodima. Molimo se za mir u svijetu i za kraj svih sukoba, a neka nam posebno u mislima bude strašna patnja dragog i mučeničkog ukrajinskog naroda. U vezi s tim, u subotu se obilježava obljetnica strašnoga genocida Holodomora (Gladomora), istrebljenja glađu 1932. - 33. godine koje je Staljin umjetno izazvao u Ukrajini. Molimo za žrtve toga genocida i pomolimo se za mnoge Ukrajince, djecu, žene i starce, djecu, koji danas trpe mučeništvo agresije', rekao je Papa u svom apelu na kraju redovne opće audijencije srijedom.

Vaša reakcija na temu