Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash PAPA FRANJO: U Ukrajini teku rijeke krvi i suza
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PAPA FRANJO: U Ukrajini teku rijeke krvi i suza

'Rat je ludost! Zaustavite se, molim vas! Gledajte tu okrutnost!'

Papa Franjo se danas nakon Angelusa ponovno osvrnuo na rat u Ukrajini.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

- U Ukrajini teku rijeke krvi i suza. Ne radi se samo o vojnoj operaciji, već o ratu koji sije smrt, razaranje i bijedu. Broj žrtava sve je veći, kao i broj izbjeglica, osobito majki i djece. U toj mučeničkoj zemlji dramatično raste, iz sata u sat, potreba za humanitarnom pomoći.

Upućujem svoj usrdni apel da se stvarno osiguraju humanitarni koridori i da se olakša dostavu pomoći područjima koja su u okruženju, kako bi se braći i sestrama koji su pod bombama i u strahu dostavilo pomoć prijeko potrebnu za preživljavanje.

Zahvaljujem svima onima koji primaju izbjeglica. Osobito molim da prestanu oružani napadi i počnu pregovori u pravom smislu riječi – i da prevlada dobar duh – te da se ponovno poštuje međunarodno pravo.

Želim se zahvaliti također novinarkama i novinarima koji stavljaju na kocku svoj život kako bi nas izvješćivali o događajima. Hvala, braćo i sestre za tu vašu službu! Ta nam služba omogućuj izbliza pratiti tu dramu i doživjeti okrutnost rata. Hvala, braćo i sestre! Pomolimo se zajedno za Ukrajinu Majci Božjoj: ovdje ispred imamo njezine zastave. Pomolimo se zajedno, kao braća, Majci Božjoj, Kraljici Ukrajine. Zdravo Marijo…

Sveta je Stolica spremna sve učiniti i staviti se u službu mira. Ovih su dana u Ukrajinu otišla dvojica kardinala, da budu na službi tome narodu, da pomažu. Kardinal Krajewski, milostinjar, da dostavi pomoć onima kojima je potrebna, te kardinal Czerny, prefekt ad interim Dikasterija za služenje cjelovitom ljudskom razvoju. Prisutnost dvojice kardinala prisutnost je ne samo Pape, nego čitavog kršćanskog puka koji se želi približiti i reći: 'Rat je ludost! Zaustavite se, molim vas! Gledajte tu okrutnost!' - poručio je papa.

Vaša reakcija na temu