Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Papa Franjo smijenio upravu Caritasa Internationalis

Papa Franjo smijenio upravu Caritasa Internationalis

'Neophodan korak za reviziju normi i postupaka'

Papa Franjo izdao je dekret kojim se dr. Pier Francesco Pinelli imenuje privremenim upraviteljem Caritasa Internationalisa, prenosi Vatican News.

Dekretom su također imenovani dr. Maria Amparo Alonso Escobar i o. Manuel Morujão, SI, kao potpora dr. Pinelliju 'za osobnu i duhovnu pratnju zaposlenika'. U dekretu se također navodi da se dosadašnji predsjednik, potpredsjednici, glavni tajnik, rizničar i crkveni pomoćnik 'razrješavaju službi' te da će dosadašnji predsjednik Caritasa Internationalis kardinal Luis Antonio Tagle pomagati dr. Pinelliju u dužnostima koje su mu povjerene.

Caritas Internationalis, kaže Papa u dekretu, njemu osobno pomaže u njegovoj službi među najsiromašnijima i najpotrebnijima, pomaže mu u upravljanju humanitarnim krizama te mu pomaže u širenju milosrđa u svijetu 'u svjetlu Evanđelja i nauka Katoličke Crkve'. Papa Franjo u dekretu također pojašnjava svoju motivaciju za imenovanje privremenoga upravitelja te ističe da je taj korak neophodan za reviziju Caritasovih normi i postupaka te kako bi se izvršile potrebne pripreme za izbore koji će se održati na sljedećoj Općoj skupštini, prenosi Vatican News.

Vaša reakcija na temu