Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube Papa Franjo u intervjuu poručio: Homoseksualnost nije zločin

Papa Franjo u intervjuu poručio: Homoseksualnost nije zločin

Progovorio je o nizu tema

Papa Franjo dao je ekskluzivni intervju za američku novinsku agenciju te progovorio o nizu tema.

Papa Franjo izrazio je uvjerenje da bi sve strane u ratu u Ukrajini željele pokrenuti dijalog, ali nitko nije spreman na ustupke. U ekskluzivnom intervjuu za američku novinsku agenciju AP govorio je i o homoseksualnosti, koju je nazvao grijehom, a ne zločinom, prenosi Dnevnik.hr.

Odao je počast Benediktu XVI., rekavši da je izgubio oca. Rekao je i da je dobrog zdravlja za svoju dob, a govorio je o mogućem povlačenju s dužnosti, ali i odbacio regulaciju uloge pape emeritusa.

'Ako se umirovim, otići ću živjeti u svećenički dom u Rimu i točka. Drugim riječima, Benediktovo iskustvo otvorilo je vrata novim papama koji se odreknu da se uključe u društvo na slobodniji način, jer on je i dalje bio rob, pod navodnicima, Pape, vizije Pape unutar sustava'.

Vaša reakcija na temu