Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay Petorici Ukrajinaca će se suditi za terorizam u Rusiji
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Petorici Ukrajinaca će se suditi za terorizam u Rusiji

Optuženi su za planiranje eksplozija

Pet Ukrajinaca navodno će se pojaviti pred ruskim sudom jer su optuženi da su dio terorističke skupine. Ljudi koji nisu identificirani prevezeni su iz Melitopolja u Zaporižji koji je pod ruskom okupacijom. Odatle su prebačeni u istražni zatvor Lefortovo u Moskvi, izvijestio je Kyiv Independent.

Grupa je optužena za planiranje eksplozija na mjestima gdje su bile stacionirane ruske trupe i gdje se dijelila pomoć. Prema ruskim državnim medijima, službenici sigurnosti pronašli su eksploziv u automobilu koji pripada jednom od osumnjičenih. Skladišta oružja, streljiva i granata navodno su pronađena u podrumima, garažama, kao i ispod hrpa smeća i nadgrobnih spomenika na grobljima.

Melitopolj je pod ruskom okupacijom od kraja prošle godine, piše Index.

Vaša reakcija na temu