Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash PISMO RUSKOG ZVIŽDAČA 'Rusija planira veliki teror'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PISMO RUSKOG ZVIŽDAČA 'Rusija planira veliki teror'

Spominju se dvije faze

Zviždač Ruske sigurnosne službe (FSB) navodno je poslao pismo Timesu. Times piše kako u njemu stoji kako Rusija planira pokrenuti veliki teror u okupiranom ukrajinskom gradu Hersonu na način da će otimati stanovnike i odvoditi ih preko ruske granice. 

Navedeno je, također, kako Kremlj više nije voljan 'igrati se' s prosvjednicima u ukrajinskom gradu, u kojemu stanovnici organiziraju prosvjede protiv ruskih snaga. 'Ljudi će biti odvedeni iz svojih domova usred noći', napisala je osoba za koju Times vjeruje da je član Ruske sigurnosne službe.

'Spremni smo deportirati pola grada. Da ih je bilo moguće identificirati, vođe prosvjeda već bi bili likvidirani. Prosvjednike spašava samo činjenica da je nejasno koga točno treba uhvatiti. Strahuje se da bi upotreba nasilja mogla prerasti u prave nerede koji bi se mogli suzbiti samo velikim borbama', prenosi Times.

Spominju se dvije faze terora

Neimenovana osoba poručila je kako je nedavno sa samoga vrha stigla zapovijed kojom se traži pronalazak rješenja za situaciju u Hersonu. 'Veliki teror' imao bi za cilj smanjiti prosvjede 'izuzetno strogim metodama' koje bi uključivale 'teške ozljede' pojedinih prosvjednika, navodi Times, prenosi Index

Druga faza, prema pismu, uključivala bi 'teror od vrata do vrata', pri čemu bi stanovnici bili oteti i odvedeni u inozemstvu. Times je pismo dobio jučer, a smatraju kako ga je napisao insajder FSB-a poznat pod nadimkom Wind of Change. Stručnjaci ruske sigurnosne službe smatrali su da su ranija pisma autentična, piše Times.

Vaša reakcija na temu