Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Plaćenici tri puta pokušali ubiti Zelenskog
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Plaćenici tri puta pokušali ubiti Zelenskog

'Upozorili su nas ruski agenti FSB-a', poručuju Ukrajinci

Rusija nikako da se riješi protivnika, te likvidacije ne uspijevaju. Aleksej Navalni je preživio i nervni otrov novičok, a, kako se čini, nosi se i s ruskim kazamatom. Dobro, nisu se ni Amerikanci iskazali, Fidel Castro im je pod nosom carevao pola stoljeća. CIA ga nije uspjela likvidirati, a pokušavala je nebrojeno puta. Čak im je razbio invaziju u Zaljevu svinja.

Josip Broz Tito je navodno poručio Staljinu: 'Poslao si 50 ljudi da me ubije, nisu uspjeli. Ja ću trebati samo jednog'.

Ruske tajne službe izazvale su pomutnju u Europi kad je otkriveno da je disident Aleksander Litvinenko otrovan radioaktivnim polonijem u čaju, u Londonu, 2006. godine. Bivšeg tajnog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju nisu uspjeli otrovati, stradala je slučajna prolaznica. Ali je zato bilo mrtvih po Berlinu, pa u Bugarskoj.

Londonski The Times u tekstu objavljenom u četvrtak tvrdi da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u proteklih tjedan dana preživio tri pokušaja likvidacije. Isti dnevni list objavio je 28. veljače, u ponedjeljak, da se više od 400 ruskih plaćenika nalazi u Kijevu s nalogom Kremlja da ubiju ukrajinskog predsjednika i članove vlade kako bi Moskva preuzela kontrolu.

Predsjednik Zelenski je u više navrata javno upozorio da ga Rusi žele ubiti što je rekao i čelnicima EU kad se videopozivom uključio na sastanak. Među ciljevima ruskih asasina nalazi se i predsjednikova obitelj, prenosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu