Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / YouTube: UATV POBUNILI SE RUSKI VOJNICI 'Vidjeli smo sva zvjerstva koja je počinio Putinov režim'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

POBUNILI SE RUSKI VOJNICI 'Vidjeli smo sva zvjerstva koja je počinio Putinov režim'

Trojica pripadnika legije 'Sloboda Rusiji' stala su pred kamere

'Sloboda Rusiji' novoosnovana je legija koju čine pobunjeni ruski vojnici, koji su u Ukrajinu poslani kako bi u ime predsjednika Vladimira Putina izvršili invaziju na njezin teritorij.

Trojica njezinih pripadnika stala su pred kamere UATV-a kako bi opisali proces koji je doveo do njihova pridruživanja Legiji. 

- Bio sam vojnik u ruskoj vojsci i, kao i mnogi drugi, poslan sam u Ukrajinu zbog takozvane 'specijalne vojne operacije', kako su nam rekli zapovjednici. U prvih nekoliko dana naša je postrojba gotovo potpuno likvidirana. Tako sam bio zarobljen. Kao ratni zarobljenik shvatio sam da ovo nije specijalna operacija. Ovo je invazija punog razmjera na teritorij druge države kako bi se uspostavila nova vlast. Dok sam bio zarobljen, gledao sam europske gradove, poput Buče.

Oni su potpuno razoreni, izbrisani. Infrastruktura je potpuno uništena. Od preživjelih civila čuli smo da su im ruski vojnici opljačkali kuće. Uzeli su sve što su ljudi stjecali desetljećima. Uzeli su stvari, ostavljajući ljude bez ičega. Shvatio sam što se događa. Pravi genocid. Tako sam se uspio pridružiti Legiji. Prije svega, kako bismo se borili protiv Putinova režima u svojoj zemlji, kod kuće, da bismo osigurali sretnu budućnost naše djece i unuka. Da se borimo i za svoju budućnost - poručio je borac, prenosi RTL

Javnosti se potom obratio drugi član Legije.

- Dok smo se kretali u konvoju vidjeli smo sva zvjerstva koja je počinio Putinov režim, a sve rukama ruskih vojnika. Stvari iz kuća su uzeli poput trofeja. Vidio sam ubijanje nedužnih civila, kao i uništavanje sirotišta, bolnica i rodilišta, gdje su se oni sklanjali. Vidio sam kako ruska vojska koristi zarobljene civile kao živi štit. Tako sam donio odluku da ne ulazim u borbu i da se predam. Kao ratni zarobljenik saznao sam za legiju 'Sloboda Rusiji' i odlučio joj se pridružiti. Ova legija je stvorena za borbu protiv Putinova režima - rekao je maskirani vojnik.

Vaša reakcija na temu