Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com POGINULE 22 OSOBE Uhićen muškarac povezan s terorističkim napadom na koncertu Ariane Grande

POGINULE 22 OSOBE Uhićen muškarac povezan s terorističkim napadom na koncertu Ariane Grande

Ima 24 godine

Uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je pomagao u pripremama za teroristički napad na koncertu Ariane Grande u Manchesteru 2017., javlja BBC, prenosi Index.

Muškarac, za kojeg se sumnja da je sudjelovao u pripremama za bombaški napad 2017. godine, uhićen je na aerodromu u Manchesteru nakon što je sletio u Veliku Britaniju. Ima 24 godine i trenutno je zadržan na ispitivanju.

Podsjetimo, na koncertu pjevačice Ariane Grande, koji je održan u Manchester Areni 22. svibnja 2017. godine, 22 osobe su poginule nakon što je bombu aktivirao Salman Abedi. Stotine ljudi ozlijeđene su u napadu.

Bombu je aktivirao Salman Abedi, a njegov mlađi brat Hashem Abedi osuđen je na 55 godina zatvora u kolovozu prošle godine. 

Javna istraga o napadu započela je u rujnu prošle godine kako bi se istražile okolnosti koje su dovele do i oko bombaškog napada. To uključuje: je li napad mogao biti spriječen, što se dogodilo 22. svibnja 2017., sigurnosne aranžmane oko arene, hitan odgovor na bombardiranje i radikalizaciju Salmana Abedija.

Vaša reakcija na temu