Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube) Poljski premijer nakon pada projektila: 'Ako Ukrajina ne dobije veću podršku, rat će se proširiti na Poljsku'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Poljski premijer nakon pada projektila: 'Ako Ukrajina ne dobije veću podršku, rat će se proširiti na Poljsku'

'Pasivnost bi za nas značila samoubojstvo'

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je da pad projektila u selu Przewodów dokazuje da će se, ako Ukrajina ne dobije veću podršku, rat proširiti na teritorij Poljske, piše Ukrajinska Pravda

Morawiecki je podsjetio javnost da incident u poljskom selu nije prva kritična situacija. Naveo je primjer imigranata koji su prošle godine pokušali prijeći granicu Poljske i Bjelorusije. 

'Ne znamo sa sigurnošću točne okolnosti ili razloge incidenta u Przewodówu, ali znamo osnovni i glavni uzrok, a to je ruska agresija na Ukrajinu', istaknuo je premijer Poljske, prenosi Index.

Morawiecki je dodao da danas postoji samo jedan način da se Poljska uvuče u rat, odnosno da okrene leđa Ukrajini. Tvrdi da će u tom slučaju prije ili kasnije Ukrajina postati kritično ovisna o Rusiji.

'Ako Ukrajina ne bude neovisna, nećemo morati ni činiti išta da izazovemo rat jer on će nam sam doći. Vladimir Putin neće stati, Kremlj će ići dalje. Pasivnost bi za nas značila samoubojstvo', izjavio je Morawiecki.

Poljski premijer je napomenuo da je njegova zemlja spremna na incidente poput ovog u Przewodówu te da ima odgovore na različite mogućnosti hibridnog rata koji Rusija može voditi protiv Poljske, piše Ukrajinska Pravda.

Vaša reakcija na temu