Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay POMOĆ UKRAJINCIMA Uber pruža besplatne vožnje preko granice
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

POMOĆ UKRAJINCIMA Uber pruža besplatne vožnje preko granice

Poduzeli su nekoliko koraka za pomoć pogođenima ratom

Rat u Ukrajini ubrzano se pretvara u tragičnu humanitarnu krizu koja pogađa milijune nevinih ljudi. Iz Ubera su izvijestili kako njegovi timovi neprestano rade kako bi zaštitili zaposlenike, vozače i korisnike te su zbog toga u partnerstvu s nevladinim organizacijama odlučili podržati napore timova koji pružaju pomoć na terenu. 

Kako se situacija nastavlja pogoršavati, Uber se pridružio odgovoru međunarodne zajednice koja pomaže Ukrajini. Tvrtka je poduzela sljedeće korake kako bi pružila svoju podršku.

Podrška u Ukrajini

- Humanitarna pomoć: U drugoj polovici tjedna Uber će u aplikaciju implementirati gumb za donacije kako bi omogućio korisnicima Ubera u SAD-u doniranje organizaciji 'International Rescue Committee'. U narednim danima, donacije unutar aplikacije trebale bi postati dostupne i korisnicima u ostalim zemljama. Uber će na donacije primljene na ovaj način dodati jednaki iznos u vrijednosti do milijun dolara. Također, tvrtka će donirati dodatnih 500.000 dolara Međunarodnom Crvenom križu i organizaciji 'World Food Program USA' kako bi podržali humanitarne napore UN-ovog Svjetskog programa za hranu u Ukrajini i susjednim zemljama.

- Besplatne vožnje preko granice: Uber pruža neograničene besplatne vožnje između ukrajinske granice i poljskih gradova kako bi pomogli izbjeglicama i njihovim obiteljima. Također, besplatan prijevoz omogućen je osoblju u centrima za prihvat migranata, kao i za dostavu robe u skladišta nevladinih organizacija u Poljskoj.

- Hrana i osnovne potrepštine: Prikupljeno je 60 tona osnovnih zaliha u Rumunjskoj, a u suradnji s Međunarodnim Crvenim križem radi se na njihovom transportu ljudima u Ukrajini. 

Podrška Uber zajednici

- Sigurnost vozača i korisnika: Ubrzo nakon početka napada Uber je odlučio stopirati uslugu diljem Ukrajine kako bi zaštitio sigurnost vozača i korisnika. Uber ostaje predan podržavanju gradova u kretanju i pomaganju ljudima da putuju u ovim teškim vremenima te će procijeniti kako ponovno pokrenuti svoje usluge čim to bude sigurno.

- Podrška vozačima: Unaprijed su osigurana plaćanja svim vozačima u Ukrajini, a tvrtka istražuje kako ukrajinskim izbjeglicama omogućiti pristup radu na Uber platformi u susjednim zemljama.

- Zaposlenici Ubera i njihove obitelji: Uber pomaže osoblju u Ukrajini i njihovim obiteljima u preseljenju u druge zemlje ili područja Ukrajine koja trenutno nisu u opasnosti od sukoba.

Uberov tim, poručuju njegovi predstavnici, nastavlja raditi danonoćno kako bi učinili sve što mogu da pruže podršku zajednicama u Ukrajini pogođenima ratom.

Vaša reakcija na temu