Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Poznata njemačka tvrtka otpušta više od 600 radnika

Poznata njemačka tvrtka otpušta više od 600 radnika

Režu troškove

Tvrtka za proizvodnju autodijelova Continental otpustit će 630 radnika u svojoj tvornici u njemačkom gradu Frankfurtu do kraja godine. Kako navode njemački mediji, tvrtka želi izbjeći otpuštanja iz operativnih razloga.

Tvrtka Continental želi ukinuti 630 radnih mjesta u svojoj tvornici u Frankfurtu do kraja 2024. godine, prenosi Fenix magazin.

Glasnogovornica tvrtke potvrdila je to njemačkom medijima. Ova će se mjera provoditi postupno i 'što je moguće društveno prihvatljivije', navela je glasnogovornica tvrtke.

Tvrtka želi izbjeći otpuštanja zbog operativnih razloga, ali to se trenutno ne može u potpunosti isključiti. Prema informacijama Continentala, tvrtka zapošljava oko 4700 ljudi u okrugu Rödelheim u Frankfurtu.

Kako navode njemački mediji, nije naveden točan broj radnika na drugim lokacijama u Hessenu.

Continental je sredinom prošlog tjedna objavio da želi ukinuti oko 7150 radnih mjesta u cijelom svijetu do kraja 2025. zbog rezanja troškova. Konkretno, administracija će biti smanjena za oko 5400 radnih mjesta. Ostalo se odnosi i na istraživanje i na razvoj.

Prema pisanju medija, 40 posto izgubljenih radnih mjesta je u Njemačkoj. U Hessenu, osim u Frankfurtu, Continental također ima tvornice u Wetzlaru, Babenhausenu, Karbenu, Korbachu i Schwalbachu.

Tvrtka razmatra spajanje tvornica na području Rajne-Majne. Iz tvrtke nisu željeli iznositi više detalja, no detalje će objaviti kada planovi postanu konkretniji. Continental samo rezovima u administraciji želi uštedjeti oko 400 milijuna eura godišnje.

Pozadina nastojanja da se uštedi je posao opskrbe automobilima koji je već dulje vrijeme u krizi. Pojednostavljanjem mreže za istraživanje i razvoj, cilj je povećati sinergiju i smanjiti troškove tvrtke, rekao je voditelj odjela Philipp von Hirschheydt.

Vaša reakcija na temu