Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Preminuo Pero Gudelj, jedan od najbogatijih Hrvata u BiH

Preminuo Pero Gudelj, jedan od najbogatijih Hrvata u BiH

Pred rat novac ulaže u videoteku uz koju uskoro otvara i prvu kabelsku televiziju na prostorima bivše Jugoslavije

Pero Gudelj, osnivač tvrtke 'Fis' iz Viteza, nakon kraće i teške bolesti preminuo je danas u Vitezu, potvrdili su iz tvrtke, prenosi Večernji.ba

https://eosmrtnice.ba/osmrtnica/pero-gudelj/

Posljednjih mjeseci znalo se da je Gudelj bolestan, a liječio se u Austriji i Bosni i Hercegovini. Bio je suvlasnik trgovačkog lanca 'Fis' Vitez, jedne od najvećih kompanija u BiH, koja upošljava 3.250 radnika. 

Pero Gudelj rođen je 26. svibnja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu. Odrastajući u siromašnoj obitelji, već u ranom djetinjstvu razmišljao je kako sebi i svojoj djeci osigurati bolje uvjete za život. Ljubav mu je od malih nogu bila harmonika. Svirajući na svadbama zaradio je prve novce, stoji u jednoj od njegovih autoriziranih biografija. 

Pred rat novac ulaže u videoteku uz koju uskoro otvara i prvu kabelsku televiziju na prostorima bivše Jugoslavije. Početkom 90-ih godina, dok je rat još trajao u BiH, Pero Gudelj bio je među rijetkima koji su i tada razmišljali od čega i kako živjeti nakon rata.

Vaša reakcija na temu