Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PRIJETI LI NAM SMAK SVIJETA? 'Ako Putin upotrijebi nuklearno oružje, NATO će uzvratiti'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PRIJETI LI NAM SMAK SVIJETA? 'Ako Putin upotrijebi nuklearno oružje, NATO će uzvratiti'

Marinko Ogorec analizirao je stanje na bojištu u Ukrajini

Vojni analitičar Marinko OgorecN1 Studiju uživo analizirao je stanje na bojištu u Ukrajini. Komentirao je i kako bi Zapad reagirao u slučaju da ruski predsjednik Vladimir Putin odluči pokrenuti nuklearni rat.

'Ukrajinu ne zanima previše ta ruska igra oko pripojenja, nego u velikoj ofenzivi pokušava osvojiti svoje područje', rekao je Ogorec.

Iako je Putin ranije prijetio nuklearnim napadima i rekao da će se napadi na anektirana područja smatrati napadom na Rusiju te da će Rusija u tom slučaju reagirati, za sada nema odmazde. Ogorec je naveo da bi u slučaju nuklearnog napada izbio Treći svjetski rat i to bi bio smak svijeta.

'Nema više s čim. Očito više nema s čim uzvratiti. Ukrajinci su u prodoru. Na jugu Putin ima oko 25.000 vojnika koja je ozbiljna snaga kad bi se htjela boriti, a očito se ne želi boriti', naveo je.

U slučaju da Putin pokrene nuklearni rat, uslijedio bi odgovor NATO-a, a Ogorec navodi da je to onda kraj svijeta.

'To bi značilo uništenje svijeta. Ako upotrijebi nuklearno oružje, NATO će uzvratiti, Rusima preostaje da iskoriste sve iz tog nuklearnog arsenala, Amerikanci uzvraćaju i onda je to gotova priča', kazao je vojni analitičar za N1

Što se tiče djelomične mobilizacije, Ogorec tvrdi da se provodi jako neorganizirano. Brojni Rusi bježe iz zemlje kako bi izbjegli sudjelovanje u ratu u Ukrajini, a Ogorec smatra da je takav masovni bijeg iznenadio i samog Putina.

Vaša reakcija na temu