Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PRIJETNJA PUTINOVA SAVEZNIKA 'NATO podcjenjuje naš nuklearni potencijal'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PRIJETNJA PUTINOVA SAVEZNIKA 'NATO podcjenjuje naš nuklearni potencijal'

I Putin je ranije govorio o istome

Ruski dužnosnik Sergej Rjabkov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, upozorio je da Sjevernoatlantski savez (NATO) podcjenjuje nuklearne prijetnje Rusije, javlja Newsweek.

Rjabkov: Moramo biti jasni u svojoj nuklearnoj doktrini

Usred tekuće ruske invazije na Ukrajinu istaknuti ruski dužnosnici poput Dmitrija Medvedeva, zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije, i Valentine Matvijenko, senatorice iz Sankt Petersburga i predsjednice Vijeća Federacije, zaprijetili su uporabom nuklearnog oružja ako Rusiju bude provocirala druga zemlja.

Rjabkov, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, rekao je za rusku državnu televiziju da je rusko-ukrajinski rat pokazao kako je nuklearna doktrina Moskve 'nedovoljno jaka'. Dodao je da države članice NATO-a 'ignoriraju ruski potencijal u ovom području'.

'Iskustvo stečeno tijekom specijalne vojne operacije također je pokazalo da je preopćenita formulacija sadržana u našim temeljnim doktrinarnim nuklearnim dokumentima nedostatna', rekao je Rjabkov, prenosi Index.

Putin: Moguće je da upotrijebimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju

'Činjenica je da Zapad, a prije svega zemlje NATO-a, ignoriraju naše potencijale na ovom području i da ta skupina ima neki intuitivni osjećaj da stvari neće završiti po najgorem scenariju. Zato moramo biti jasniji i precizniji u onome što će se dogoditi ako nastave s provokacijama', dodao je Rjabkov.

Putin je početkom lipnja na tu temu rekao: 'Iz nekog razloga Zapad vjeruje da ga Rusija nikada neće upotrijebiti.' 

Referirao se pritom na rusku nuklearnu doktrinu i oružje.

'Ako nečije djelovanje ugrozi naš suverenitet i teritorijalni integritet, smatramo mogućim da upotrijebimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju. To ne treba shvatiti olako i površno', kazao je Putin tada.

Vaša reakcija na temu