Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PRIPREMA ZA NAJGORI SCENARIJ: U Poljskoj provjeravaju stanje skloništa
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PRIPREMA ZA NAJGORI SCENARIJ: U Poljskoj provjeravaju stanje skloništa

'U zemlji imamo 62.000 takvih objekata'

Poljske vatrogasne službe provjeravaju u kakvom su stanju podzemna skloništa u zemlji i sastavljaju inventar, izjavio je danas zamjenik ministra unutarnjih poslova Maciej Wasik dok traje ruska invazija na susjednu Ukrajinu.

Premda je Poljska kao članica NATO-a uvjeravala svoje građane da im mjesto u savezu jamči sigurnost od ruskog napada, događaji u susjednoj Ukrajini u fokus su doveli potrebu za spremnošću u slučaju raketnog napada.

'U zemlji imamo 62.000 takvih objekata', rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Wasik za privatnu televiziju Polsat News.

Naveo je kako vatrogasci provjeravaju u kakvom su stanju takva skloništa, jesu li dobro opremljena i mogu li se uopće koristiti. 

'Ako nisu, poduzet ćemo potrebne korake da ih prilagodimo', poručio je, prenosi Index

Wasik je dodao da Poljska nije ugrožena, ali da se priprema za najgori scenarij. 

'To su rutinske aktivnosti. Ova akcija bila je planirana', istaknuo je. 

Proces provjere skloništa trajat će dva mjeseca.

Vaša reakcija na temu