Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PROCURILA BIZARNA INFORMACIJA Agent prikuplja Putinov izmet i mokraću
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PROCURILA BIZARNA INFORMACIJA Agent prikuplja Putinov izmet i mokraću

Skrivaju tragove o zdravstvenom stanju?

Mediji već duže vrijeme nagađaju da ruski predsjednik ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Brojni agenti budno prate svaki korak Vladimira Putina na njegovim putovanjima, a jedna je osoba zadužena za prikupljanje njegova urina i izmeta te njihovo odnošenje u Moskvu. Procurila je informacija kako je to način na koji se skrivaju tragovi o njegovom zdravstvenom stanju u trenucima dok Rusija nastavlja invaziju na Ukrajinu.

Informacija o prikupljanju Putinovih 'tragova' datira još iz 2019. godine, a isplivala je nakon njegova posjeta Saudijskoj Arabiji, piše francuski Paris Match.

Delikatna misija na Bliskom istoku provedena je pod kontrolom Federalne službe zaštite, odgovorne za sigurnost ruskih dužnosnika.

Prikuplja u posebne vrećice

Agent koji je bio zadužen za prikupljanje Putinovih 'ostataka' morao je izmet i urin prikupljati u posebne vrećice i sve u posebnom koferu vratiti u zemlju kako ne bi ostao trag koji bi ukazivao na njegovo zdravstveno stanje. Misija je uključivala apsolutnu tajnost i intenzivan pritisak kako bi se ušutkalo osoblje ruskog veleposlanstva, prenosi Dnevnik.hr

Ista praksa dogodila se i u svibnju 2017. godine, kad je Putin posjetio Francusku. Tada je francuski predsjednik Emmanuel Macron primio svojeg ruskog kolegu u Versaillesu.

Vaša reakcija na temu