Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PROPAGANDNI KONCERT U MOSKVI Djeca iz Mariupolja zahvaljivala vojsci, a Rusi im ubili majku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PROPAGANDNI KONCERT U MOSKVI Djeca iz Mariupolja zahvaljivala vojsci, a Rusi im ubili majku

Po procjenama, oteto je 16.000 ukrajinske djece

Na propagandnom koncertu održanom u Moskvi prije dva dana, na kojem je govorio i ruski predsjednik Vladimir Putin, predstavljeno je i dvoje ukrajinske djece kojima je majka poginula za vrijeme bombardiranja Mariupolja. Djeca su tom prilikom morala zahvaliti ruskoj vojsci, javlja Kyiv Independent pozivajući se na neovisni ruski portal Important Stories.

15-godišnja Ana Naumenko morala je zahvaliti ruskom vojniku Juriju Gagarinu jer ih je 'spasio' iz Mariupolja. Gagarina se na koncertu predstavilo kao 'spasitelja' 367 djece iz Mariupolja, grada koji je gotovo potpuno uništen ruskim bombardiranjem. Pored Ane je bila njezina sestra.

Njihova majka Olga ubijena je u travnju

Prema navodima neovisnog ruskog medija, ukrajinska obitelj se najprije skrivala u kulturnom centru u Mariupolju, a zatim u administrativnoj zgradi. Njihova majka Olga ubijena je u travnju tijekom ruskog bombardiranja. Rođak Olginog supruga kazao je za Important Stories kako je Ani dodijeljen skrbnik, dok je njezina sestra Karolina ostala s ocem, a brat Danilo s bakom.

Ukrajinska vladina web stranica Children of War procjenjuje da je od početka invazije 24. veljače 2022. oteto 16.000 ukrajinske djece i odvedeno u Rusiju, piše Index.

Vaša reakcija na temu