Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Puhovski objasnio kritike na račun Zelenskog: 'Kao svi uspješni glumci, malo preigrava svoju ulogu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Puhovski objasnio kritike na račun Zelenskog: 'Kao svi uspješni glumci, malo preigrava svoju ulogu'

'Previše se ponaša kao moralna vertikala'

Volodimir Zelenski ostao bi tek jedan u nizu onih koji su u politiku došli iz šoubiznisa da u njegovom mandatu na čelu Ukrajine Vladimir Putin nije odlučio napasti ovu zemlju i očistiti je od nacista. Kako sam kaže, Zelenski je od glumca u loše gledanoj seriji postao čelnik u kojeg su uprte oči cijelog svijeta. I dok su u prvim danima invazije na njegov račun stizali samo pozitivni komentari i divljenje, posljednjih tjedana situacija se pomalo mijenja.

Zašto je javnost onog istog Zelenskog kojemu se na početku divila i opisivala ga u superlativima, sada počela doživljavati kao pomalo napornog i dosadnog? Odgovor je za N1 dao profesor filozofije, politički analitičar Žarko Puhovski.

On jasno kaže: Krivac za ovu promjenu u očima javnosti je - sam Zelenski.

- On je u punom smisli riječi komunikator. On se snašao u svojoj ulozi. Njegova je funkcija postala važna onaj dan kad je, nasuprot savjetima izvana, odlučio da ne napusti Kijev. Nakon toga je njegova uloga jako dobila na važnosti. Problem je u tome što on, kao i svi uspješni glumci, malo preigrava svoju ulogu pa počinje pomalo smetati svoje savjetnike, od Njemačke nadalje, jer se previše ponaša kao moralna vertikala, a ne kao netko tko traži pomoć - objasnio je profesor.

Kritike na račun ukrajinskog predsjednika stizale su posljednjih dana i iz svijeta, a najoštrija je bila ona bivšeg brazilskog predsjednika Lule da Silve.

- Ponekad gledam na televiziji predsjednika Ukrajine kako govori, kako mu plješću i dobiva ovacije u europskim parlamentima. Ovaj tip odgovoran je za rat koliko i Putin. Jer u ratu, nije kriva samo jedna osoba - rekao je da Silva magazinu TIME.

Ponašanje ukrajinskog predsjednika Zelenskog, da Silva je nazvao malo čudnim.

- Izgleda kao da je dio spektakla. U britanskom je parlamentu, u njemačkom, u francuskom, talijanskom, kao da je u političkoj kampanji. Trebao bi biti za pregovaračkim stolom - zaključio je Brazilac.

Vaša reakcija na temu