Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr PUKA SLUČAJNOST ILI? Još jedan slučaj u nizu sumnjivih smrti povezanih s Kremljem
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUKA SLUČAJNOST ILI? Još jedan slučaj u nizu sumnjivih smrti povezanih s Kremljem

Od početka rata najmanje 15 Rusa visokog profila umrlo je u navodnim nesrećama

Službenik za novačenje ruske vojske posljednji je u nizu sumnjivih smrti povezanih s Kremljem, piše The Times.

Viši se vojni komesar Roman Malik tako našao u redovima oligarha i poslovnih ljudi povezanih s Gazpromom koji su umrli ove godine. Kako izvještavaju lokalni mediji, dužnosnik je pronađen obješen na ogradi.

Iako su dužnosnici isprva kazali da su uzrok smrti srčani problemi, policija nije isključila ubojstvo ili samoubojstvo.

Baš i nije dobra godina za biti bogati Rus… Nakon gotovo osam mjeseci rata u Ukrajini ruska vojska tetura, sankcije i dalje pritišću gospodarstvo - a najmanje 15 Rusa visokog profila umrlo je u navodnim nesrećama ili samoubojstvom, uključujući niz saveznika Vladimira Putina.

Žrtve se kreću od direktora Gazproma, velike naftne kompanije u državnom vlasništvu, do izvršnog direktora državne razvojne korporacije. Uzroci smrti variraju - od moždanih udara, preko padanja po stepenicama, do smrti od 'žabljeg otrova'.

Prema Stanislavu Markusu, izvanrednom profesoru na poslovnoj školi Sveučilišta Južne Karoline, sve je jasno.

'Gotovo sigurno možemo isključiti službeno objašnjenje smrti kao samoubojstva ili rezultata lošeg zdravlja', kazao je Markus za Vox, prenosi RTL

Nije jedini koji tako misli. Teorije se razlikuju i uglavnom ne govore o nekoj velikoj zavjeri Kremlja, no brojni stručnjaci za Rusiju vide u svemu 'više od puke slučajnosti.'

Vaša reakcija na temu