Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Putin: Isporuke našeg plina Europskoj uniji moći će se plaćati samo rubljama
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Putin: Isporuke našeg plina Europskoj uniji moći će se plaćati samo rubljama

'Nema smisla da isporučujemo naša dobra Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama za isplatu u dolarima, eurima i drugim valutama'

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da će za isporuke plina 'neprijateljskim zemljama' kao što su članice Europske unije i SAD, Rusija primati samo rusku valutu.

- Nema smisla da isporučujemo naša dobra Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama za isplatu u dolarima, eurima i drugim valutama. Zbog toga sam odlučio uvesti set mjera kako bi što je prije moguće prebacili isplate – počnimo s našim prirodnim plinom – koje primamo za isporuke u tzv. neprijateljske zemlje, u ruske rublje. To znači da ćemo odbijati koristiti kompromitirane valute u takvim transferima - rekao je Vladimir Putin, a prenose prorežimske RIA Novosti.

Putin je dodao da će se isporuke plina nastaviti u skladu s količinama i cijenama koje su navedene u ugovorima, dodavši kako će 'relevantna direktiva biti poslana Gazpromu', ruskom energetskom divu, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu