Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Putin dobio popis zemalja koje su sankcionirale Rusiju
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Putin dobio popis zemalja koje su sankcionirale Rusiju

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u 'ekonomskom razbojništvu' protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti

Putin je od ruske vlade zatražio da mu u roku od dva dana sastavi popis zemalja koje su podržale sankcije Rusiji, a sad je ruska agencija RIA Novosti objavila da je taj popis i napravljen.

- Na popisu neprijateljskih stranih država su, među ostalima, Australija, Velika Britanija, sve članice Europske unije, Kanada, island, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, San Marino, SAD, Singapur, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Japan, Albanija, Norveška… - stoji u priopćenju ruske vlade.

Prekjučer je Putin zatražio od ruske vlade da mu sastavi popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. 

- Imate dva dana za to - jasno im je poručio.

Među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska. A do uvođenja sankcija je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu. Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima. Prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

Kakav će biti ruski odgovor?

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u 'ekonomskom razbojništvu' protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti, no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu