Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Putin je rekao finskom predsjedniku da bi ulazak u NATO bila 'pogreška'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Putin je rekao finskom predsjedniku da bi ulazak u NATO bila 'pogreška'

'Razgovor je bio izravan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja'

Finski predsjednik Sauli Niinisto nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o planovima Finske za pridruživanje NATO-u. Finska je objavila detalje razgovora.

Navodi se da je Niinisto rekao Putinu 'da je njegova invazija drastično promijenila sigurnosno okruženje Finske'.

Dodaje se kako je predsjednik Niinistö najavio da je Finska odlučila tražiti članstvo u NATO-u u sljedećih nekoliko dana.

- Razgovor je bio izravan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim - rekao je Niinisto u izjavi.

Rusija je potom objavila svoju verziju razgovora. Prema ruskoj državnoj agenciji RIA, Putin je rekao Niinistu da bi ulazak u NATO bila 'pogreška'. Ruski čelnik također je navodno rekao Niinistu da nema sigurnosnih prijetnji Finskoj i da bi promjena u vanjskoj politici Finske 'bila negativna za bilateralne odnose', javlja N1.

Vaša reakcija na temu