Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wikipedia PUTIN JOJ DODIJELIO NAGRADU Supruga čečenskog vođe Kadirova rodila 14 djece
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTIN JOJ DODIJELIO NAGRADU Supruga čečenskog vođe Kadirova rodila 14 djece

Uz priznanje, dobila je i milijun rubalja

Herojska majka, nagrada iz sovjetske ere, ponovno je službena državna nagrada u Rusiji. Ruski predsjednik Vladimir Putin je dvije nagrade podijelio dvjema ženama, a jedna od njih odlazi supruzi čečenskog lidera Ramzana Kadirova, piše neovisni ruski portal Meduza.

Medni Kadirova i Ruskinja Jamalija Olga Degtjarenko dobile su nagradu i priznanje za 'svoja dostignuća u jačanju institucije obitelji i odgoju djece'. Osim titule da su hrabre majke, svaka od njih dobiva i milijun rubalja.

Kadirov ima četrnaestero djece

Putin je sredinom kolovoza potpisao dekret kojim je ponovno oživljena nagrada Herojska majka. Prema dokumentu, žena postaje kvalificirana za titulu ako je ruska državljanka te ima desetero ili više djece koji su također ruski državljani. Bračni par Kadirov ima četrnaestero djece.

U SSSR-u titula Herojska majka postoji od 1944. godine. Dobitnice su dobivale medalju i razne subvencije. Prije raspada SSSR-a više od 400.000 žena dobilo je tu titulu, piše Meduza, a prenosi Index.

Vaša reakcija na temu