Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PUTIN NAREDIO MINISTRIMA: Sastavite mi popis zemalja koje su nam uvele sankcije, imate za to dva dana
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTIN NAREDIO MINISTRIMA: Sastavite mi popis zemalja koje su nam uvele sankcije, imate za to dva dana

Među njima je i Hrvatska

Vladimir Putin zatražio je od ruskih ministara da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. 

- Imate dva dana za to! - jasno im je poručio.

Među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska.

A do uvođenja sankcije je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu. Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima. Prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe, javlja Index.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u 'ekonomskom razbojništvu' protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.

- To ne znači da je Rusija izolirana - rekao je Peskov novinarima.

- Svijet je prevelik da bi Europa i Amerika mogli izolirati zemlju, pogotovu zemlju veliku kao Rusija. U svijetu ima još mnogo zemalja - dodao je.

Ako SAD nametne sankcije na ruski izvoz energije, to bi znatno potreslo energetska tržišta, rekao je Peskov.

Vaša reakcija na temu