Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PUTIN OKRUŽEN VOJNICIMA 'Zapadne elite godinama su se pripremale za agresiju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTIN OKRUŽEN VOJNICIMA 'Zapadne elite godinama su se pripremale za agresiju'

Evo što je sve poručio u novogodišnjem obraćanju

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je novogodišnje obraćanje Rusima. Ovaj put nije govorio u Kremlju, kao obično, već okružen vojnicima koji sudjeluju u ratu u Ukrajini. 

Putin je 2022. godinu nazvao godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje budućnosti za Rusiju i svijet i godinom ispunjenom nemirima i tjeskobom. 

'Bila je to godina istinskog preokreta i sudbonosnih događaja. Godina teških, ali nužnih odluka, među kojima je najvažnija ona o poduzimanju koraka prema stjecanju pune suverenosti.

Ali naš višenacionalni narod, kao što je to bio slučaj u svim teškim razdobljima ruske povijesti, pokazao je hrabrost i dostojanstvo. Riječima i djelima podržavao je branitelje domovine. Naše vojnike i časnike. Sve sudionike specijalne vojne operacije', rekao je Putin, prenosi Index.  

Istaknuo je kako je istina na strani Rusije koja štiti svoj narod na svojim povijesnim teritorijima.

'Zapadne elite godinama su uvjeravale Rusiju u miroljubive namjere, pa tako i u Donbasu, a zapravo su podržavale neonaciste i pripremale se za agresiju. Sada se o tome otvoreno govori, a narod Ukrajine se koristi za rascjep i slabljenje naše zemlje. Nikada nikome nismo dopustili i nikome nećemo dopustiti da to učini', izjavio je.

Izrazio je uvjerenje da će Rusija prebroditi sve poteškoće i ostati velika i neovisna država. 

'Uvijek smo znali, a danas smo ponovno uvjereni da suverena, neovisna, sigurna budućnost Rusije ovisi samo o nama. O našoj snazi i volji', zaključio je.

Vaša reakcija na temu